середа, 09 грудня 2020 15:03

Науковці створили датчик для виявлення коронавірусу

Науковці створили датчик для виявлення коронавірусу
Науковці перевірили ефективність датчика з використанням позитивних та негативних зразків Covid-19. Фото: pixabay

Швидкий ультрачутливий тест на виявлення коронавірусу розробили випускники факультету біоінженерії університету Іллінойсу в США .

Для створення використали електрохімічний датчик, який виявляє інфекцію в організмі людини менше ніж за 5 хв., повідомляють розробники, передає "Укрінформ".

Група вчених під керівництвом професора Діпаняна Пана створила електрохімічний біосенсор на основі графену з пристроєм електричного зчитування для виявлення генетичного матеріалу SARS-CoV-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ змінює порядок тестування українців

Науковці перевірили ефективність датчика з використанням позитивних та негативних зразків Covid-19. Сенсор продемонстрував значне збільшення напруги у позитивних зразків порівняно з негативними та підтвердив наявність вірусного генетичного матеріалу менше ніж 5 хв.

Винахід має широкий спектр застосування. Датчик, інтегрований з мікроконтролерами та світлодіодними екранами або зі смартфоном через Bluetooth або Wi-Fi, можна використовувати в пункті надання допомоги в кабінеті лікаря або навіть вдома. Дослідницька група також передбачає, що систему сенсора можна пристосувати для виявлення багатьох захворювань, а не лише коронавірусу.

Сінгапурські розробники представили респіраторну трубку з одноразовою насадкою, яку можна використовувати для тестування заражених коронавірусом. Пристрій видає доволі точний результат за 1 хв., повідомляє стартап Breathonix, який створив цю розробку.

Зараз ви читаєте новину «Науковці створили датчик для виявлення коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі