понеділок, 14 вересня 2020 08:08

Microsoft не зможе купити американський сегмент TikTok

Microsoft не зможе купити американський сегмент TikTok
Китайська компанія ByteDance, яка є власником мережі TikTok, відмовилася продавати американський сегмент корпорації Microsoft. Фото: pixabay.com

Китайська компанія ByteDance, яка є власником мережі TikTok, відмовилася продавати американський сегмент корпорації Microsoft.

Покупцем стане корпорація Oracle, повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

"Неясно, чи схвалить запропоновану угоду президент США Дональд Трамп, який хоче, аби американська технологічна компанія володіла більшою частиною TikTok у Сполучених Штатах", - зазначає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Достатньо!" США вводять санкції проти китайських IT-компаній

TikTok — це створений у 2017 році проєкт китайського стартапу ByteDance, соцмережа з короткими відео (15-60 секунд) з музикою на найрізноманітніші теми. В основному нею користується молодь.

В серпні Трамп зобов'язав американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією-власником додатка ByteDance. Також президент США заявляв, що якщо до 15 вересня TikTok не буде проданий американської компанії - робота додатки в країні буде припинена. 24 серпня стало відомо, що TikTok оскаржив в суді указ Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft не зможе купити американський сегмент TikTok». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі