четвер, 11 березня 2021 12:24

Штучний інтелект визначає емоції учнів під час навчання

Штучний інтелект визначає емоції учнів під час навчання
Програма визначає емоції учнів під час навчання / 4 Little Trees

Програма 4 Little Trees, створена гонконзьким стартапом Find Solution AI, використовує штучний інтелект, щоб визначити емоції учнів під час виконання домашніх завдань онлайн.

Хоча використання штучного інтелекту для розпізнавання емоцій в школах та інших місцях викликає занепокоєння щодо конфіденційності, засновниця стартапу Віола Лам каже, що з його допомогою віртуальний клас може стати кращим. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В армії можуть з'явитися роботи-вбивці зі штучним інтелектом 2025-го

Учні працюють над тестами й домашніми завданнями на платформі в рамках шкільної програми. Під час навчання штучний інтелект вимірює м'язові точки на їхніх обличчях за допомогою камери на комп'ютері чи планшеті та визначає емоції, зокрема щастя, печаль, гнів, подив і страх.

Система також відстежує, скільки часу учні відповідають на запитання, записує оцінки та історію, формує звіти про сильні та слабкі сторони, рівні мотивації, прогнозує оцінки. Програма може адаптуватися до кожного учня з урахуванням прогалин у знаннях і запропонувати тести в ігровому стилі, які мають зробити навчання цікавішим. За словами Лам, студенти з її платформою складають іспити на 10% краще.

Лам - колишня вчителька. Вона згадує, як дізналася, що деякі учні зазнавали труднощів лише тоді, коли отримували результати іспитів, а це було вже запізно. 2017-го запустила проєкт 4 Little Trees з фінансуванням $5 млн, щоб дати вчителям шанс на раннє втручання. Кількість шкіл, що використовують 4 Little Trees в Гонконзі, зросла з 34 до 83 за останній рік. Ціни за послугу $10-$49 за студентський курс. Лам каже, що технологія була особливо корисною вчителям під час пандемії, бо дозволяє віддалено контролювати емоції учнів під час навчання.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект визначає емоції учнів під час навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі