середа, 04 липня 2018 10:53

Хто і чому не склав аудіювання з англійської мови

Хто і чому не склав аудіювання з англійської мови
Четверо осіб перескладатимуть ЗНО з англійської. Фото: Кордон

Закінчилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Стартувала - додаткова. Сьогодні вступники пишуть ЗНО з англійської та іспанської.

За підсумками тестування з англійської мови подали 694 апеляції, повідомила в ефірі програми "Сніданок з "1+1" міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

"Це були апеляції не тільки щодо аудіювання. Хтось був просто незадоволений результатом. Щодо аудіювання, тобто технічного супроводу, подали 65 апеляцій на всю країну. ЗНО із цих 65 апеляцій перескладатимуть чотири особи. В інших, як виявилось, не було поважних причин. Це вирішила спеціальна комісія, яка розглядала кожну з апеляцій. Зокрема, що саме писала людина в апеляції. Тоді з'ясовували, чи справді переривався звук у такій аудиторії", - каже міністр.

Загалом аудіювання з англійської пройшло успішно. 0,02% учасників не дали правильних відповідей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аудіювання з англійської "завалили" 0,02% абітурієнтів, письмо - більше 22%

"Проблеми точкові були в деяких аудиторіях. Тому четверо учасників ідуть на повторне перескладання. Я думаю, що тут ще спрацювала тривожність, тому що аудіювання було вперше. Якщо в якійсь аудиторії дитина чогось не розчула або сиділа позаду, не сказала інструктору зробити гучніше. У школі недостатньо вчать аудіюванню і слухають іноземну мову", - каже Гриневич.

Нинішні випускники шкіл показали гірші результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, ніж торік. Тестування не склали майже 47 тис. учасників. Це - майже 14,5%. Минулого року таких абітурієнтів було 8% - 17 тис.

Зараз ви читаєте новину «Хто і чому не склав аудіювання з англійської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі