середа, 09 грудня 2020 18:01

Honda створила робота-поводиря, який може водити дітей до школи

Honda створила робота-поводиря, який може водити дітей до школи
Пристрій стане у пригоді для дітей, які самостійно ходять до школи та для людей похилого віку Фото:techinside.com

Компанія Honda розширила торговельний асортимент. Створила мініатюрного робота Ropot для моніторингу сліпих зон на дорозі під час руху пішохода. Цей пристрій стане у пригоді для дітей, які самостійно ходять до школи та для людей похилого віку.

Робот-мандрівник простий у використані. За розміром він не більший долоні дорослої людини. Його можна закріпити на одяг або на пасок портфеля.

Щоб активувати пристрій, треба ознайомити його з маршрутом. Для цього достатньо один раз подолати шлях, який користувач планує надалі відстежувати.

Спочатку Ropot вивчає маршрут, запам'ятовує пішохідні переходи та сліпі зони. А наступного разу вже самостійно нагадує дитині особливості дороги, коли потрібно подивитись праворуч, ліворуч, перш ніж переходити дорогу. Це він робить за допомогою звукових і тактильних попереджень.

Пристрій самостійно виявляє транспортні засоби попереду, позаду дитини та попереджає його. Методика інформування схожа на однойменну функцію тільки у транспортному засобі.

Завдяки вбудованому трекеру батьки можуть контролювати місцеперебування дитини або людини похилого віку.

Компанія Honda не повідомляє точну дату презентації. Але відомо, що вони завершили останній етап дослідів успішно.

Китайська компанія Xiaomi вперше презентувала смарт-годинника Redmi Watch. Його вартість становить $45, це 1282 грн, повідомляє Sundries.

Зараз ви читаєте новину «Honda створила робота-поводиря, який може водити дітей до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі