четвер, 01 липня 2021 19:40

Електронний кабінет вступника 2021: як зареєструватися

Електронний кабінет вступника 2021: як зареєструватися
Подати заяву для вступу потрібно через інтернет. Фото: Pexels

2021 року абітурієнти подають заяви через електронні кабінети.

Реєстрація розпочалася 1 липня. Для реєстрації електронного кабінету потрібно зайти на сервіс Osvitavsim. Там можна зареєструвати три окремі кабінети:

Кабінет 1: Для вступу із сертифікатом ЗНО після закінчення 11 класу для вступу на бакалавра, магістра медичних, фармацевтичних або ветеринарних напрямків.

Кабінет 2: Для вступу із сертифікатом єдиного фахового вступного випробування чи єдиного вступного іспиту на основі диплома бакалавра. Цей кабінет потрібно обрати для вступу на магістратуру.

Кабінет 3: Для вступу на основі освітнього професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста або освітнього ступеня молодшого бакалавра. Цей кабінет потрібно обирати для вступу на бакалавра після коледжу чи технікуму.

На порталі потрібно вказати адресу електронної пошти. Вона буде логіном для входу. На електронну адресу надійде лист для активації доступу до кабінету.

Для реєстрації електронного кабінету потрібно внести дані одного з сертифікатів ЗНО – номер, пін-код та рік отримання та серію, номер і середній бал додатка свідоцтва про повну загальну середню освіту.

Після активації електронного кабінету потрібно вказати контактний номер телефону вступника, кольорову фотокартку вступника 3х4 см та фотокопію додатка до свідоцтва про повну загальну середню освіту.

Файли потрібно завантажувати у форматі jpg, jpeg чи png. Максимальний розмір файлу не має перевищувати 1 Мб. У приймальних комісіях для допомоги вступникам створюють спеціальні консультаційні центри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує додаткова сесія ЗНО-2021: графік тестувань

Після подання першої заяви внести зміни до електронного кабінету буде неможливо. Варто пересвідчитися, що всі дані правильні.

Змінити середній бал після подання першої заяви можна лише звернувшись напряму до закладу освіти, де зареєстрували першу заяву.

З 1 липня в Україні розпочалася реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів для вступу до ВНЗ. Е-кабінети можна зареєструвати за сертифікатами ЗНО або за дипломом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра та магістра. Прийом заяв здійснюватиметься впродовж 14-23 липня.

Зараз ви читаєте новину «Електронний кабінет вступника 2021: як зареєструватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі