середа, 02 серпня 2023 18:49

Експерти відповіли, яка функція в смартфонах швидко "вбиває" батарею та дисплей

Експерти відповіли, яка функція в смартфонах швидко "вбиває" батарею та дисплей
За зручність постійно увімкненого екрана користувачі жертвують не тільки автономністю, але й дисплеєм. Фото: Pixabay

За зручність постійно увімкненого екрана користувачі жертвують не тільки автономністю, але й дисплеєм.

Зокрема, на Android вже давно є функція Always On Display, яка зовсім нещодавно з'явилася на смартфонах, що працюють на ОС IOS. Функція сама по собі корисна, але не всі усвідомлюють, скільки неоціненних відсотків зарядки вона витягує з батареї смартфона, пише "УНІАН".

Суть функції Always-on Display полягає в тому, що на екрані смартфона відображаються різні корисні відомості, такі як поточний час, дата, повідомлення про пропущені дзвінки, сповіщення або події в календарі. Водночас можна індивідуально налаштувати екран блокування, залишивши найважливіше.

За задумом, вона повинна скорочувати витрату енергії, оскільки з нею екран залишається частково підсвіченим або використовує тільки деякі пікселі для відображення інформації, на відміну від повноцінного активного режиму екрана. Втім, на ділі, коли вона увімкнена, батарея тане на очах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не слід користуватися смартфоном під час його зарядки: пояснюємо

Який вплив Always-on Display на автономність смартфона

Раніше в лабораторії DxOMark перевірили, як постійно ввімкнений Always-on Display впливає на автономність як на Android, так і на iPhone. Підсумки шокують.

iPhone 14 Pro Max – 466 годин без Always-on Display і 122 години з Always-on Display.
Google Pixel 7 Pro – 367 годин і 139 годин.
Xiaomi 12S Ultra – 495 годин і 103 години.
Galaxy S22 Ultra – 417 годин і 136 годин.

Як видно, з активною опцією смартфон розряджається приблизно в 3-5 рази швидше, ніж без неї.

Експерти рекомендували користувачам вимикати Always-on Display, якщо потрібно домогтися від свого пристрою максимальної автономності. А виробникам смартфонів – покращувати функцію.

Always-On Display зношує не тільки батарею, але й шкодить дисплею. За зручність бути постійно в курсі останніх сповіщень деякі користувачі жертвують вигорілим екраном.

Як увімкнути чи вимкнути Always On Display

На iPhone заходимо в налаштування, йдемо в розділ "Екран і яскравість" і деактивуємо тумблер навпроти "Завжди включено"

Якщо у вас Android, в налаштуваннях шукаємо "Екран блокування і безпека" і переводимо тумблер "Відображати завжди" в неактивне положення.

Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем.

Особливо це стосується батареї, яка через неправильну зарядку швидше зношується. Зокрема, багато хто ставить смартфон на зарядку і не чіпає його, поки батарея не набере 100%, а це вважається помилкою.

Чекати, поки батарея повністю розрядиться й зарядитися – не можна ні в якому разі, це тільки призведе до її швидкого зносу. Gazeta.ua розповість, чому переривати зарядку акумулятора телефону навіть корисно.

Зараз ви читаєте новину «Експерти відповіли, яка функція в смартфонах швидко "вбиває" батарею та дисплей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі