понеділок, 27 лютого 2017 23:44

Експерт розповів, чому діти не хочуть робити уроки

Експерт розповів, чому діти не хочуть робити уроки
Фото: shkolabuduschego.ru

Відповідь на питання: "Чому школярі не люблять виконувати домашнє завдання?" криється y самій системі освіти. Дітям задають великий об'єм роботи. Часом вони вдома виконують більше завдань, ніж y класі, кажуть вчителі.

"Якщо y початковій школі домашніх завдань має бути мінімум, то у процесі зростання дитини – його кількість має збільшуватися. Попри це вдома діти не мають виконувати більше, ніж в класі. Багато домашніх завдань відбивають бажання вчитися. A ще ж потрібний час для власного розвитку. Це участь y гуртках чи секціях. Часто школа позбавляє дітей цього", - розповідає Gazeta.ua директор київської гімназії №7 Катерина Спітковська.

На велику кількість домашніх завдань скаржаться й батьки. Відтак, часто вони змушені допомагати дітям виконувати уроки.

"У старшій школі діти фізично не встигають виконувати заданий об'єм роботи. Часом на уроки вони витрачають більше чотирьох годин. Задля економії часу мушу допомагати дітям, – каже лучанка Юлія Смаль. – Перш за все, я "організовую" матеріал таким чином, щоб вони швидше виконали завдання. Шукаю різний матеріал в інтернеті. Виокремлюю в ньому головне. Групую матеріал, щоб син і донька структуровано запам'ятовували інформацію. У підручниках роблю помітки - що важливо і на чому треба зупинитися. Часто пояснюю теорію і показую її застосування на найпростіших прикладах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання вдома не менш ефективне, ніж y школі - фахівець

Крім того, найкраща успішність у тих дітей, хто має графік дня й відвідує спортивні секції.

"Віддала сина на футбол, і він став краще готуватися до уроків. Розумів, що до 17-ї має всі домашні завдання доробити. Встигав більше. Дітей дуже відволікають відеоігри на комп'ютерах або приставках. Вони можуть грати в них із другої дня до шостої. Не варто надзвонювати щогодини й запитувати про завдання. Краще час від часу після роботи забирати їх в кіно чи залучати до роботи вдома. Не встигли з уроками – їхні проблеми. Отримають погану оцінку – стануть відповідальніші. Важливо потім обговорити те, що поганої оцінки можна було уникнути", - радить няня Оксана Маркевич.

Учням варто якнайменше допомагати із домашніми завданнями, переконані педагоги. Надмірна увага батьків може призвести до безвідповідальності дітей.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому діти не хочуть робити уроки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі