понеділок, 06 листопада 2017 07:25

Дитячий спорт: коли варто почати

Дитячий спорт: коли варто почати
Одного місяця досить, щоб дитина адаптувалася до спортивних занять. Фото: info-mir.com.ua.

Діти починають проявляти здібності з 2-3-х років. Оптимальний вік, щоб починати займатися у спортивних секціях - 5 років, кажуть фахівці.

"У цьому віці у дітей відбувається активний розумовий та фізичний розвиток. З ними вже можна вести діалог, вони уважно слухають та дослухаються. П'ятирічним легше пояснити важливість занять спортом. Діти повинні мати мотивацію до занять, бо у 70 відсотків випадків заняття гімнастикою - це вибір батьків", - каже Gazeta.ua тренер другої категорії з художньої гімнастики Тетяна Олійник. У цьому виді спорту 27 років.

Заняття у секціях з дуже раннього віку може викликати емоційне вигорання у малят. Це відбувається, коли дитина фізично втомлюється на заняттях. Як наслідок, вона може втратити інтерес до спорту. Тому фахівці радять не перевантажувати дітей, щоб вони не просили забрати їх із секції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розвивати дитячі здібності – поради психолога

Щоб дізнатися, який вид спорту краще підійде малюкові, потрібно сходити на пробне заняття.

"Пробні заняття допоможуть виявити гнучкість, витривалість та швидкість малюка. Тренер задатки виявить відразу. Тоді й стає відомо, чи може дитина займатися тим чи іншим видом спорту. Іноді дитина починає ходити у секцію, але потім відмовляється. Найчастіше це відбувається, коли дитина пропустила кілька занять. Увійти в режим важко. Якщо ж дитина не адаптується протягом місяця, варто спробувати щось інше", - радить Тетяна Олійник.

Загалом одного місяця досить, щоб дитина адаптувалася до занять, каже фахівець. Займатися у секції варто чотири рази на тиждень по 1,5-2 години.

Вік, з якого дитина готова вивчати іноземну мову, індивідуальний. Починати варто у період від 3 до 5 років. Чим менша дитина, тим краще вона запам'ятовує нові слова і накопичує мовленнєвий матеріал, радять фахівці.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий спорт: коли варто почати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі