неділя, 24 березня 2024 15:10

Що в жодному разі не можна робити, якщо ви "втопили" ваш смартфон: як врятувати

Що в жодному разі не можна робити, якщо ви "втопили" ваш смартфон: як врятувати
Як не потрібно рятувати телефон, що впав у воду – пояснюємо. Фото: androidinsider

Смартфон став настільки невід'ємною частиною повсякденного життя, що супроводжує нас усюди.

Саме тому можливість пошкодити гаджет також зросла. Іноді достатньо одного необережного руху – і ви можете залити телефон водою, чаєм чи іншою рідиною, або взагалі втопити його у ванні. Як відомо, не всі смартфони мають захист від вологи.

Що ж робити у такій ситуації? Перш за все, не робити помилкових дій, які можуть привести не тільки до серйозного пошкодження пристрою, але і прискорити незаплановану покупку нового телефону.

Gazeta.ua розповість, як точно не потрібно "рятувати" телефон, який впав у воду, або ж на нього пролили достатню кількість рідини, що вивело його з ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому перед сном вимикати Wi-Fi та мобільний інтернет на смартфоні корисно: пояснюємо

Що категорично не можна робити:

– ні в якому разі не включайте пристрій. Якщо включити смартфон у вологому стані, то є великий ризик викликати коротке замикання і перегрів, що може привести до ще більш серйозного пошкодження пристрою;

– не трясіть смартфон, не дуйте всередину і не намагайтеся посушити його феном. Тряска і спроби видути воду в більшості випадків призводять до того, що краплі забиваються в важкодоступні кути, а "сушка" феном може пошкодити чутливі елементи всередині смартфона і ще більше погіршити його стан;

– не розбирайте смартфон самостійно, якщо не маєте певного досвіду.

Що потрібно робити:

Не панікувати та не намагатися перевірити працездатність смартфона (не намагайтеся його включити).

Для початку вимкніть (якщо він не вимкнувся сам) та спробуйте його розібрати (якщо є досвід): зніміть кришку, вийміть батарею (якщо можливо), а також sim-карту та картку пам'яті.

Просушіть усі доступні елементи сухими серветками і залиште смартфон на рушнику в такому положенні, щоб рідина могла максимально витекти.

Можна також використовувати силікагелеві мішечки для вбирання вологи.

Чим менше пройде часу, тим більше у апарату шансів залишитися працездатним.

Після цього радимо звернутися до фахівців сервісного центру – вони зможуть провести якісну діагностику та відремонтувати пошкоджені деталі.

Як і більшість людей, ви, напевно, тримаєте смартфон недалеко від ліжка, щоб до нього можна було легко дотягнутися.

За статистикою, так робить 71% людей, а 13% взагалі кладуть смартфон у ліжко. Бувають звісно випадки, що людина просто засинає з гаджетом в руках. Але чи безпечно спати в такій близькості до пристрою? Більшість експертів схиляються до того, що це може бути небезпечно для вашого здоров'я.

Gazeta.ua розповість, як негативно це може вплинути на здоров'я людини.

Зараз ви читаєте новину «Що в жодному разі не можна робити, якщо ви "втопили" ваш смартфон: як врятувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі