вівторок, 10 листопада 2020 12:09

Завдяки радіосигналу вперше відкрили нову планету

Завдяки радіосигналу вперше відкрили нову планету
Планета є холодним коричневим карликом, або зіркою, що не відбулася. Фото: Pixabay

Група міжнародних астрономів знайшла нову планету, яка отримала назву BDR J1750+3809.

Це відкриття зробили вперше за допомогою радіотелескопа, повідомляє Sci-News.

Планета є холодним коричневим карликом, або зіркою, що не відбулася. Вона розташована у сузір'ї Геркулеса за 212 світлових років від Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наша галактика може налічувати мільйони потенційно населених планет

BDR J1750+3809 стала першим об'єктом, який виявили за допомогою радіотелескопа, адже до цього коричневих карликів знаходили за допомогою обсервації неба в інфрачервоному діапазоні.

"Радіохвилі, які випромінюють коричневі карлики, несуть інформацію про силу їхнього магнітного поля. До цього часу радіоспостереження могли вимірювати лише сильні магнітні поля, які приблизно у сто разів сильніші за магнітне поле звичайного магніту на холодильнику", - заявив один із вчених Гаріш Ведантам із університету Гронінгена (Нідерланди).

Відкриття BDR J1750+3809 може дати вражаючий погляд у майбутнє, коли астрономи зможуть виміряти властивості магнітних полів екзопланет.

"Наша мета - зрозуміти магнетизм на екзопланетах і те, як він впливає на їхню здатність зароджувати життя", - додав учений.

Учені з Австралії представили новий спосіб відстежувати темну матерію. Дослідники відзначають, що їхній метод у десять разів точніший за аналоги. Подробиці роботи можна прочитати в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. За оцінками вчених, до 85% маси у Всесвіті невидиме.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки радіосигналу вперше відкрили нову планету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі