четвер, 10 серпня 2023 01:00

Біткоїн виросте до $1 млн: інвестор розповіла, коли чекати

Біткоїн виросте до $1 млн: інвестор розповіла, коли чекати
До 2030 року вартість біткоїна досягне позначки у $1 млн за BTC, прогнозує засновниця та виконавча директорка компанії Ark Invest Кеті Вуд. Фото: elements.envato.com

Засновниця та виконавча директорка компанії Ark Invest Кеті Вуд підтвердила свій прогноз щодо курсу біткоїну.

Вона все ще вірить, що до 2030 року вартість першої криптовалюти досягне позначки у $1 млн за BTC. Вуд пов'язує це з турбулентністю у традиційному фінансовому світі, а також особливостями флагманської криптовалюти. Про це вона заявила Bloomberg Television після того, як відповіла "так" на запитання, чи вірить вона у свої попередні прогнози щодо біткоїна.

"Так. Чим більше невизначеності та волатильності в глобальній економіці, тим сильніше зростає наша впевненість у біткоїні", – запевнила Вуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обміняти криптовалюту в Україні?

Однією з причин, що надає ваги вірі у біткоїн, вона назвала загрозу інфляції. Першу криптовалюту 67-річна інвесторка вважає інструментом хеджування ризиків, пов'язаних з інфляцією.

"Та зараз ми вважаємо більшим ризиком дефляцію, а не інфляцію. Чому біткоїн мав би успіх у таких обставинах? Це протиотрута проти ризику контрагента в традиційній фінансовій системі", – пояснила директорка Ark Invest.

Свою точку зору вона пояснює прозорістю блокчейн-системи – кожну транзакцію, як і іншу активність учасників мережі, в ній можна відслідкувати.

"Тому ми чудово розуміємо, наскільки малий є ризик контрагента у світі блокчейну", – резюмувала Кеті Вуд.

Статистика стверджує, що криптовалютні заощадження є у 7-10% населення, і цей показник постійно зростає.

Адже навіть пересічному громадянину вже відомі чисельні переваги наявності віртуальних коштів на рахунку в криптогаманці. По-перше, це дуже надійно, а по-друге, криптомонети мають таку ж фінансову силу, як і звичайні гроші.

Найпопулярніші серед українців – саме біткоїни, адже курс біткоїна на поточний момент найвищий серед усіх видів криптовалют. Всього існує кілька десятків тисяч видів крипти, але лише 15-20 з них мають найбільший попит.

Зараз ви читаєте новину «Біткоїн виросте до $1 млн: інвестор розповіла, коли чекати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі