вівторок, 20 липня 2021 10:35

Безос вирушає в космос: де і коли дивитися
4

Сьогодні американський мільярдер і засновник Amazon 57-річний Джефф Безос полетить у космос на борту першого пілотованого корабля New Shepard своєї компанії Blue Origin.

Компанія найбагатшої людини світу планує здійснити перший суборбітальний політ з пасажирами на борту 20 липня о 16:00 за київським часом. Це станеться у 52-гу річницю місії "Аполлон-11", у день висадки Ніла Армстронґа на Місяць. Пряма трансляція проходитиме на сайті BlueOrigin.com.

New Shepard підніметься на висоту 100 км і в умовах невагомості нерухомо зависне на декілька хвилин. Космічні туристи зможуть спостерігати за планетою з ілюмінаторів, після чого корабель повернеться на Землю. Команда вирушить у космос з пустелі Західного Техасу.

У космосі побуває найстаріша і наймолодша людина за всю історію
Фото: blueorigin.com
New Shepard підніметься на висоту 100 кілометрів і в умовах невагомості нерухомо зависне на декілька хвилин
Космічні туристи зможуть спостерігати за планетою з ілюмінаторів
Команда вирушить в космос з пустелі Західного Техасу

На борту разом із Безосом, його братом Марком і легендарною льотчицею 82-річною Воллі Фанк, яка стане найстаршою людиною, що побуває в космосі, полетить 18-річний Олівер Дамен. Таким чином, у космосі побуває і наймолодша людина за всю історію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, хто стане наймолодшою людиною в космосі

11 липня британський мільярдер і власник Virgin Galactic 70-річний Річард Бренсон злітав у космос. Корабель під час першого туристичного суборбітального польоту досяг кордону з космосом і приземлився на космодромі "Америка" у США. Своїм польотом Бренсон випередив Безоса. Virgin Galactic конкурує з Blue Origin у сфері космічного туризму.

Зараз ви читаєте новину «Безос вирушає в космос: де і коли дивитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі