пʼятниця, 28 липня 2017 18:30

Безліч економістів і мало фізиків: стало відомо, які спеціальності обирають абітурієнти

Безліч економістів і мало фізиків: стало відомо, які спеціальності обирають абітурієнти
Серед сфер, які цьогорічним вступникам майже не цікаві: фізика, природничі науки. На спеціальності, пов'язані з цими дисциплінами, невеликі конкурси Фото: Львівський портал

Українські випускники мріють працювати економістами та менеджерами. Не люблять фізику та біологію.

У Міністерстві освіти і науки України назвали найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності, які вони обирали при вступі до вузів цього року.

Так, у Міністерстві зауважили, що загальні тенденції залишаються незмінними вподовж багатьох років. Найпопулярніші серед вступників: економіка, менеджмент, міжнародні відносини, право, туризм і окремі комп'ютерні спеціальності.

"Для нас важливо відрегулювати місцями державного замовлення попит на технічні спеціальності і спеціальності по підготовці вчителів початкової школи. Адже ми стоїмо напередодні реформи нової української школи. І нам потрібен новий вчитель. Педагогів не вистачає. Саме місцями державного замовлення ми стимулюватимемо абітурієнтів робити вибір на користь таких спеціальностей", - повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дешеве задоволення: скільки коштує диплом у столичних вузах

Серед сфер, які цьогорічним вступникам майже не цікаві: фізика та інші природничі науки. На спеціальності, пов'язані із цими дисциплінами, невеликі конкурси.

Також у Міністерстві зауважили, що з кожним роком популярнішою стає професія педагога. До МОНу надходить більше звернень від університетів стосовно того, що їм не вистачає державних місць на вчительські спеціальності.

У Міністерстві освіти і науки України назвали список найпопулярніших серед абітурієнтів університетів. Перше місце незмінне - Київський національний університет ім.Тараса Шевченка. Рейтинг найкращих вузів України формували за кількістю поданих заяв у вищий навчальний заклад. Так, у КНУ ім. Т. Шевченка надійшли 58 574 заяв. Друге місце за популярністю посів Львівський національний університет ім. Івана Франка. Вступити до нього захотіли 48 878 випускників шкіл. Третю сходинку з показником 47 348 заяв зайняв Національний університет "Львівська політехніка".

Зараз ви читаєте новину «Безліч економістів і мало фізиків: стало відомо, які спеціальності обирають абітурієнти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі