понеділок, 14 вересня 2020 16:12

Які нововведення будуть 2021 року для випускників

Які нововведення будуть 2021 року для випускників
21 травня – 16 липня - це орієнтовні терміни проведення Зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році. Фото: pixabay

Державну підсумкову атестацію з математики з 2021 року випускники шкіл складатимуть обов'язково.

Досі можна було обирати між математикою та історією України, повідомила заступниця директора Центру оцінювання якості освіти, що організовує ЗНО в країні, Тетяна Вакуленко.

"Державна підсумкова атестація з 2021 року для здобувачів повної загальної середньої освіти буде обов'язковою з української мови, з математики. Це нововведення. Нагадую, раніше можна було обирати з-поміж математики або історії України. Історія України або іноземна мова, а також один з навчальних предметів на вибір", - розповіла Вакуленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей нагороджуватимуть преміями Президента за високі результати ЗНО

21 травня – 16 липня - це орієнтовні терміни проведення Зовнішнього незалежного оцінювання.

"На жаль, з огляду на складну епідеміологічну ситуацію, ми не можемо стовідсотково забезпечити проведення тестування в ці дати. Можливо, пізніше", – розповіла Вакуленко.

За її словами, з 2021 року випускники також зможуть складати ЗНО із 5 предметів. До цього часу максимальна кількість була 4.

"Традиційно ми будемо перекладати тести з фізики, хімії, математики, історії України на мови навчання національних меншин. Зокрема, кримськотатарська мова. На жаль, минулого року в нас не було жодного учасника, хто складав би тестування кримськотатарською мовою. Також, польською, румунською, російською, угорською", - розповіла заступниця директора УЦОЯО.

Всі програми ЗНО цього року вже оприлюднили на сайті Центру оцінювання якості освіти в розділі "Підготовка до ЗНО".

Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання після школи 2021 року проводитимуть з багатьох предметів. Один з предметів, наприклад, українська мова та література, або ж можна буде окремо скласти ЗНО лише з українською мови, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Зараз ви читаєте новину «Які нововведення будуть 2021 року для випускників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі