понеділок, 14 вересня 2020 15:34

До проведення ЗНО 2021 року готують зміни

До проведення ЗНО 2021 року готують зміни
З 2021 року можна буде скласти ЗНО з української мови або літератури. Фото: pixabay

Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання після школи 2021 року проводитимуть із багатьох предметів.

Один з яких, наприклад, українська мова та література - можна буде окремо скласти ЗНО лише з української мови, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Це означає, що випускники, які завершують 2021-го навчання в школі та планують вступати до закладів вищої освіти, самостійно обиратимуть, яку саме роботу виконуватимуть під час ЗНО: здавати тестування з української мови чи тестування з української мови та літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували, скільки випускників з ОРДЛО стали студентами українських вузів

Із 2021 року учасників ЗНО, які здобудуть найвищі результати в тестуванні, нагороджуватимуть преміями. Це буде одноразова грошова виплата.

2020-го ЗНО з української мови та літератури складали 275 тис. людей. Проте, приблизно 23 тис. учасників не набрали 22 порогові бали. Натомість 8 учасників ЗНО склали тестування з цього предмету на 200 балів.

Дистанційне навчання навесні сприяло збільшенню кількості дітей, які набрали максимальний бал на ЗНО. Так, кількість 200-бальників зросла на 63%. Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук в ефірі телеканалу Zik.



Зараз ви читаєте новину «До проведення ЗНО 2021 року готують зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі