вівторок, 03 липня 2018 13:34

Як вступатимуть у коледжі та технікуми

Як вступатимуть у коледжі та технікуми
Вступна кампанія у коледжі і технікуми триватиме до 14 липня. Фото: life.pravda.

Почалася вступна кампанія у коледжі і технікуми. До 14 липня абітурієнти повинні подати заяви у паперовій формі до навчальних закладів.

Після 9 класу учні вступають у коледжі й технікуми для здобуття молодшого спеціаліста та отримання повної загальної середньої освіти.

До заяви у паперовій формі додають копію паспорта, копію документа про здобутий освітній рівень і його додаток, 4 кольорові фотокартки розміром 3х4 см.

"Для вступу на основі дев'яти класів обов'язково потрібно подавати паспорт у вигляді ID-картки. Її видають громадянам України з 14-річного віку. Вступати за свідоцтвом про народження зможуть лише ті, кому 14 років виповнилося після 1 травня 2018 року", – каже директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Навчальні заклади також мають право встановлювати необхідні для вступу документи.

Вступні іспити, співбесіди і творчі конкурси у коледжі і технікуми триватимуть з 15 по 22 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступна кампанія-2018: які зміни чекають абітурієнтів

24 липня навчальні заклади повинні оприлюднити рейтингові списки вступників.

Зарахування на бюджетні місця триватиме до 18:00. На контракт зараховуватимуть у 2 хвилі - до 2 серпні і до 30 серпня.

2 липня розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників. Через них абітурієнти подаватимуть заявив до вузів з 12 по 26 липня. Реєстрація проходить на сайті ez.osvitavsim.org.ua. Там абітурієнт повинен створити власний електронний кабінет.

Зараз ви читаєте новину «Як вступатимуть у коледжі та технікуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі