четвер, 02 липня 2020 19:54

Абітурієнти розповіли, як проходить ЗНО під час карантину

Абітурієнти розповіли, як проходить ЗНО під час карантину
Перед тестуванням абітурієнтам безкоштовно видавали маски Фото: testportal.gov.ua

25 червня тестуванням з математики розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання в Україні. Для його проходження зареєструвалися 186 072 абітурієнти. З них взяло участь 152 180 осіб, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

У 20 регіонах України кількість учасників, які складали зовнішнє оцінювання з математики, перевищила 80%. Не допустили до складання тесту 83 вступників. У 30 з них виявили ознаки інфекційних захворювань.

"Цьогоріч в особистому кабінеті кожного абітурієнта вказували рекомендований час, коли йому варто з'явитися у школі, де він складатиме зовнішнє незалежне оцінювання. Особисто у мене було з 9:55 до 10:05. Однак усі вступники, боячись запізнитися, приходили завчасно. Тому велике скупчення людей було ще задовго до його початку, - говорить випускниця ліцею "Гроно" Львівської міської ради Олександра Фурман. - На тестуванні з математики кожному абітурієнту окрім обов'язкової маски, в якій він прийшов, безкоштовно видавали додаткову на вході в навчальний заклад. Кожен учень міг самостійно вибирати чи змінювати йому маску, чи ні. Під час другого тесту масок вже не давали. Усі вчителі та інші організатори також мали маски та рукавиці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це вимушений крок" - експерт про відміну ЗНО для дітей з Донецька і Луганська

30 червня відбулося друге і обов'язкове для всіх абітурієнтів тестування з української мови і літератури. Загалом на нього зареєструвалися 369 562 вступники.

"Під час реєстрації усіх абітурієнтів змушували дотримуватися відстані в півтора метра. Для цього на землі наклеїли спеціальні стрічки, за які не дозволяли виходити, - каже учениця 11-Б класу львівської середньої загальноосвітньої школи №40 Анастасія Блінова. - Після здачі всіх документів кожному абітурієнту вимірювали температуру. Не допускали у школу, якщо вона перевищувала 37,2 градусів. Вперше під час зовнішнього оцінювання не ходили поліцейські із металодетекторами. Перед початком обох тестувань ми обирали що відчиняти вікна чи двері. Їх залишали відкритими до кінця. Всього в одному приміщенні здавало зовнішнє оцінювання 15 вступників. В обох випадках вони були великими, тому дозволена відстань між ними зберігалася".

Президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення 11-класників від обов'язкової державної підсумкової атестації.

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти розповіли, як проходить ЗНО під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі