понеділок, 10 квітня 2023 10:00

10 кращих технік для вивчення німецької мови: поради від репетиторів та вчителів

 


До вивчення будь-якої іноземної мови необхідно підійти відповідально. Ви не зможете одразу почати розмовляти чи розуміти ту чи іншу мову – для цього варто знайти застосунки, підручники та, звичайно ж, викладача. Так, можна вчитись і самому, але ефективність буде куди нижчою.
Причиною є те, що репетитор вже має досвід навчання та зможе підібрати підходящу для вас техніку. Ви ж навряд знатимете про них, не кажучи вже про їхнє застосування. Знайти саме вашу техніку треба, аби ви могли краще засвоювати матеріал. Можна спробувати кілька різних варіантів з викладачем, аби обрати підходящу.

 

Підготовлено за підтримки освітнього маркетплейсу BUKI: buki.com.ua

Техніки для вивчення німецької мови: які існують?

● Метод Пімслера (Pimsleur). Аудіокурси, які працюють за принципом "прослухав – повторив уголос". Після того, як ви вивчили фразу надається інструкція, яку треба перекласти і намагаємось пригадати потрібні слова за час паузи, яка надається. Таким чином, заучуються щоденні слова та вирази, які в подальшому згадуватимуться на автоматі.
● Методика Ассіміль (Assimil). Суть в тому, що студент наче асимілює мову, намагаючись вивчити її інтуїтивно завдяки коротким діалогам з перекладом на наступній сторінці. Заняття поступово стають складнішими, тож так можна починати вчити мову з нуля.
● Метод Мішель Томаса. Працює за принципом "прослухай, запам'ятай, отримай завдання, переклади". Так ви вчите декілька функціональних слів, кілька іменників та дієслів, тож в підсумку отримаєте не завчені фрази, а десятки комбінацій, які можна по-різному використовувати.
● Метод Розетти Стоун. Це програма, яка містить комбінації тексту, слів, зображень і звуку, які поєднуються між собою. В підсумку, зміцнюються зв'язки в мозку, тож досить швидко можна запам'ятати важливі фрази, що дасть змогу спілкуватись.
● About.com. Ресурс, на якому ви зможете знайти цікаві статті, новини цією мовою, вікторини, "слово дня", списки поширених помилок і їхніх виправлень. Цікаво, що так можна вивчати німецьку, англійську чи французьку – для цього перед назвою ресурсу пишіть мову, яку хочете вивчати.
● TOEFL Podcast. Тут ви слухаєте запис, який спочатку читають повільно, після чого коментують основні моменти, які могли бути новими, а потім запис прокручують на звичайній швидкості. Цей спосіб орієнтований на підготовку до екзамену TOEFL.
● Методика Берліц. Якщо простіше назвати – навчання чи робота за обміном. Учень занурюється в інше розмовне середовище, коли йому ні на кого розраховувати, тож він сам намагається швидше запам'ятати потрібні слова.
● Техніка Іллі Франка. Студент має читати текст, який поділений на декілька блоків. Один з абзаців – німецькою, а наступний – українською. В підсумку ви читаєте кілька разів один і той самий абзац, тож запам'ятовуєте слова.
● Методика Шехтера. За цією технікою учень вже з першого уроку має виконувати прості завдання, переходячи на іноземну мову. Спочатку вивчається лексика, згодом – граматичні структури, а далі отримані знання коригуються.
● Методика Зам'яткіна. Схоже з зануренням в іноземне середовище, але тут ви споживаєте контент іншою мовою. Спочатку слухаєте діалоги, далі починаєте читати і книги, а згодом – дивитись фільми.

 

Ресурси для вивчення німецької мови: що краще шукати?

Зараз існує велика кількість ресурсів, на яких можна читати інформацію німецькою мовою або вивчати її, паралельно з заняттями з репетитором.
● DuoLingo. Електронна платформа, на якій ви безкоштовно проходитимете письмові уроки та диктанти. За курс можна вивчити до 2000 слів, а кількість мов – більше 20.
● Deutsche Welle. Німецька радіостанція та телеканал, яка мовить на закордон, зокрема і для України. Окремо там є безкоштовні курси з вивчення німецької, на яких ви визначите рівень знань та поступово зможете його підвищувати.
● Babbel. Платна платформа для вивчення німецької і не тільки мов. Містить в собі граматичні курси, словникові, курси зі скоромовками, розмовним стилем мовлення тощо.
● Memrise. Ресурс, на якому ви знайдете відео з правильною вимовою від носіїв мови, практичні фрази, ігрові тести для розвитку мовних навичок та навчання із зануренням у мовне середовище.

Що ще потрібно для найкращого вивчення німецької мови?

Звичайно, що все одночасно ви не зможете використовувати – вам банально не вистачатиме часу. Тому радимо звернутись до репетитора, з яким ви знайдете свій стиль навчання, складете графік та поступово вивчатимете німецьку. Усі перелічені вище методи та ресурси стануть у нагоді. Разом з навчанням з викладачем вони дадуть максимальний результат, тож ви зможете розуміти німців вже після пари місяців навчання.

Зараз ви читаєте новину «10 кращих технік для вивчення німецької мови: поради від репетиторів та вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі