понеділок, 21 лютого 2011 13:02

ЗМІ: Світовий банк хоче, щоб Азаров об'єднав два українських банки

ЗМІ: Світовий банк хоче, щоб Азаров об'єднав два українських банки

Світовий банк планує рекомендувати Кабінету міністрів України об'єднати банк "Київ" і "Укргазбанк".

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на джерело в Міністерстві фінансів.

За словами джерела, відповідну думку висловив представник Світового банку під час спільного засідання представників Світового банку, Фонду держмайна (ФДМУ), Мінфіну та Міністерства економіки.

"Світовий банк планує запропонувати це уряду у зв'язку з тим, що банк "Київ" зазнає дуже серйозних збитків, приблизно 100-200 тис. грн на день. У них 80% пасивів. І тільки 20% активів. Я думаю, навряд чи знайдеться бажаючий, щоб купити настільки проблемний банк", - відзначило джерело.

Також, за його словами, Світовий банк виступає категорично проти продажу 3 держбанків - банку "Київ", "Укргазбанку" і "Родовід банку" - великим акціонерам цих банків.

"Мотивація проста: як можуть люди, які довели ці банки до банкрутства, купувати їх. Світовий банк виступає категорично проти цього", - додало джерело.

Воно також повідомило, що в цей момент розпорядника, який займатиметься продажем цих банків, не затверджено.

"Зараз практично погоджена тільки сума, яку він отримає по завершенню операцій. Це 15 млн грн. Раніше, при продажу енергокомпаній, розпорядник був зацікавлений їх продати подорожче, оскільки крім основної суми, йому також покладався відсоток від продажу. Тепер же - тільки сума. Тому я не виключаю, що ці 3 банки можуть в результаті бути продані першому, хто запропонує певну суму", - відзначило джерело, додавши, що ФДМУ має намір рекомендувати Кабміну "не поспішати" з відповідною постановою, поки не будуть прописані основні умови продажу банків і визначення розпорядника.

За інформацією джерела, профільний комітет у парламенті теж виступає категорично проти розгляду відповідної постанови Кабміну, поки профільні міністерства не погодять усі необхідні моменти зі Світовим банком.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Світовий банк хоче, щоб Азаров об'єднав два українських банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі