пʼятниця, 25 грудня 2020 11:00

Засновника мережі готелів "Хілтон" вважали невдахою

Засновника мережі готелів "Хілтон" вважали невдахою
У 1931 році Конрад Хілтон внаслідок Великої депресії втратив право власності на компанію Hilton Hotels. Фото: unsplash

25 грудня 1887 року в США народився Конрад Хілтон - засновник однієї з найбільших готельних мереж у світі Hilton Hotels & Resorts. Вона включає понад 5100 готелів і курортів.

Конрад був восьмою дитиною в сім'ї. Здобув професію інженера. Але мріяв про роботу в банківській справі. Конрада вважали невдахою через те, що перший заснований ним банк збанкрутував. У Конрада залишилось $5 тис. і він мріяв про створення нового.

В цей період зупинився в готелі "Mobley", де його вразила велика кількість обурених людей у вестибюлі. Їм не вистачало вільних кімнат. Це підштовхнуло Конрада зайнятися бізнесом.

У 1919 році він придбав "Mobley" із 40 кімнатами. Спочатку збільшив кількість спальних місць та поставив у вестибюлі вітрини, де продавали газети, журнали, зубну пасту, щітки для одягу. Це почало приносити прибуток. Через рік чоловік купив ще 3 готелі. У 1924-му Хілтон був власником 350 кімнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок в Україні подорожчав

Перший готель, що носить ім'я Hilton відкрили в 1925-му році в Далласі.

У 1931 році Конрад Хілтон внаслідок Великої депресії втратив право власності на компанію Hilton Hotels. Згодом почав поступово викуповувати свої готелі. Через три роки повернув три з них. У 1949 році Конрад купив найбільш фешенебельний готель Нью-Йорка - Waldorf-Astoria, здійснивши свою мрію. Тоді ж відкрився Caribe Hilton Hotel на 300 кімнат у Пуерто-Рико. Це зробило Hilton першою в світі міжнародною мережею готелів.

В Україні готель Hilton розташований в центрі Києва. За одну добу у найдешевшому номері потрібно сплатити з €217. Найдорожчий коштує €509.

У Варшаві за добу доведеться викласти €56, у Берліні - €132, у Вашингтоні - €57.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зниження податків для музеїв, кінотеатрів і готелів. Готелям та подібним закладам до 2023 року знизили ставку ПДВ у розмірі 7% для послуг з тимчасового розміщування.

Зараз ви читаєте новину «Засновника мережі готелів "Хілтон" вважали невдахою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі