вівторок, 22 грудня 2020 12:43

Музеям, кінотеатрам та готелям знизять податки: підписано закон

Музеям, кінотеатрам та готелям знизять податки: підписано закон
Законом знижено ставку податку на додану вартість для сфер культури. Фото: pexels.com

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зниження податків для музеїв, кінотеатрів і готелів.

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій" впроваджує податкові стимули для підтримки діяльності у сфері креативних індустрій, культури, туризму, спорту та інших гуманітарних сферах, повідомляє пресслужба Офіса президента.

Від податку на прибуток підприємств та податку на доходи фізичних осіб звільняється отримана платниками цільова допомога, яка надається за рахунок бюджетних коштів або коштів міжнародної технічної допомоги для реалізації проєктів або програм у сфері креативних індустрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жодної офіційної дії" - у податковій скаржаться на мільйони неплатників

Також законом знижено ставку податку на додану вартість для сфер культури й туризму, зокрема послуг з показу вистав, культурно-мистецьких заходів, проведення екскурсій у музеях, зоопарках і заповідниках та їхнього відвідування.

До 2025 року звільняється від ПДВ постачання послуг з демонстрування, розповсюдження та показу національних та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених українською мовою на території України, за умови, що такі національні фільми адаптовані в українськомовні версії для осіб з порушенням зору та слуху.

Готелям та подібним закладам до 2023 року знижена ставка ПДВ у розмірі 7% до операцій з постачання послуг з тимчасового розміщування.

Агровиробники вітають ухвалення Верховною Радою закону №3656 про зниження ПДВ для продукції АПК з 20% до 14%. Зниження ставки стане відчутною підтримкою для виробників, які постраждали від коронакризи і посухи.

Зараз ви читаєте новину «Музеям, кінотеатрам та готелям знизять податки: підписано закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі