четвер, 10 вересня 2020 13:17

Зарплати медикам та обладнання: на що не вистачає грошей з Covid-фонду

Зарплати медикам та обладнання: на що не вистачає грошей з Covid-фонду
За розрахунками фахівців Рахункової палати, недостатньо коштів для реалізації 3 бюджетних програм. Фото: unsplash.com

За розрахунками фахівців Рахункової палати, у Фонді боротьби з Covid-19 вже недостатньо коштів для реалізації трьох бюджетних програм. У липні уряд розподілив усі 66 млрд грн фонду, з них використали 19,5 млрд грн.

"Ми плануємо перевірити ефективність витрачання коштів Фонду боротьби з Covid-19, коли завершиться цей бюджетний рік. Але вже зараз оперативно моніторимо витрати з бюджету. Ще в липні уряд розподілив усі 66 млрд грн фонду. Станом на 7 вересня, 19,5 млрд грн використано", - зазначає голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

З його слів, з Covid-фонду 8,9 млрд грн витратили на: виплати у зв'язку з безробіттям та частковим безробіттям, на дітей ФОП, страхові виплати та матеріальну допомогу медикам; 7,6 млрд грн – на дороги; 2,7 млрд грн - доплати до зарплати МВС, МОЗ, виконавчої служби; 262 млн грн – на закупівлю обладнання, засоби індивідуального захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому гроші з Covid-фонду йдуть на дороги: відповідь президента

Валерій Пацкан підкреслив, що за 6 бюджетними програмами видатки на 14 млрд грн не здійснювалися. Наприклад, 6 млрд грн на доплати до зарплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я. Або 5,3 млрд грн на закупівлю обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах.

"За розрахунками фахівців Рахункової палати, недостатньо коштів для реалізації 3 бюджетних програм: для доплати поліцейським; допомоги у зв'язку з частковим безробіттям; виплати допомоги на дітей ФОП", - наголосив голова Рахункової палати.

Станом на початок липня, тільки 15% коштів, які вже було виділено з Фонду для боротьби з коронавірусом, пішли на медичну галузь. Верховна Рада в червні дозволила використовувати кошти з коронавірусного фонду на ремонт доріг. На це планують виділити 35 млрд грн, близько 5,8 млрд грн вже розподілили.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати медикам та обладнання: на що не вистачає грошей з Covid-фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі