середа, 11 травня 2011 20:45

Замінити Порошенка може маловідома людина – Небоженко

Замінити Порошенка може маловідома людина – Небоженко

Політолог Віктор Небоженко вважає, що "регіонали" не залишать на посаді голови Ради Нацбанку Петра Порошенка. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Порошенко для "регіоналів" не свій. Вони для себе чинять правильно – створюють корупційний ланцюг із наближених. Таким чином прибирають усіх, хто не мав щастя народитися в Донецьку, Луганську чи Макіївці. За вагою, емоціями, розумом Порошенко не поступається представникам Партії регіонів. Але Вінниця ніколи не замінить Єнакієве. У них теж є "шоколадні королі" та красномовні оратори, які виступають на ток-шоу", - зазначив експерт.

За словами Небоженка, очолити Раду НБУ може маловідома людина, яка не належить до впливових банківських кіл. "Призначення Сергія Арбузова головою Нацбанку теж було несподіваним. Він сам до останнього не знав, що так станеться. Думав, що це такий новорічний жарт", - зауважив він.

"Рада Нацбанку відіграє велику роль. НБУ має бути незалежним. Рада повинна підтримувати цю незалежність, щоб голова Нацбанку не потрапляв в особисту чи корупційну залежність від однієї олігархічної групи. Таким чином міг би напряму працювати з міжнародними організаціями та підтримувати стабільність національної валюти. Нині через Нацбанк влада "освоює" гроші Міжнародного валютного фонду", - додав політолог.

Нагадаємо, термін перебування на посаді голови Ради НБУ Петра Порошенка закінчився 23 лютого минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Замінити Порошенка може маловідома людина – Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі