середа, 13 квітня 2011 18:59

Порошенко дав гроші на концерти Андруховича

Порошенко дав гроші на концерти Андруховича

13 квітня у столичній книгарні "Є" по вул. Лисенка відбулася прес-конференція Юрія Андруховича та музичного гурту Karbido. Письменник розповів про "Аперитив-Тур", який розпочнеться 14 квітня з концерту в Києві (кінотеатр "Кінопанорама") та охопить Вінницю, Хмельницький, Тернопіль і Львів.

"Рівно рік тому у нас відбувався "Самогон-тур", пов'язаний із виходом першого нашого альбому "Самогон". Наш другий альбом називається "Цинамон", а третій називатиметься "Абсент". Ми хочемо в одному концерті поєднати всі три платівки. При чому третьої ще не існує в матеріальному вимірі, плануємо її презентацію на грудень. Цей тур також буде присвячений п'ятиліттю нашої спільної творчої праці. Назвали ми його "Аперитив", - сказав Андруховчи.

"Аперитив — це напій, який непогано вжити перед початком якогось серйозного застілля. Наближаються великодні свята. Після довгого посту, столи будуть вигинатися. Це призведе до небажаних наслідків, кишково-шлункових розладів. Тому чарка аперативу перед цим випробуванням не зашкодить нікому. Але назви наших альбомів прошу сприймати все ж таки, як метафору. Самогон — це не обов'язково ті колби, що ми одразу уявляємо", - зазначив письменник.

На концертах Юрій Андрухович обіцяє виконати чотири пісні з майбутньої платівки "Абсент". Виступ також супроводжуватиме відео-арт групи "Куб".

"Коли рік тому в Києві був концерт, то саме того дня відбувався з'їзд Партії регіонів. Через це був перекритий центр міста і досить багато людей не змогли потрапити своєчасно на концерт. Нам довелося починати хвилин на сорок пізніше. За що я дуже вдячний Партії регіонів. Я недавно зрадів, побачивши, що цьогоріч вони планували свій з'їзд на 9 квітня", - пригадав він.

Гроші на тур виділив фонд бізнесмена Петра Порошенка. Він відмовився озвучити суму допомоги. Порошенко лише зазначив, що це "невеликі гроші".

Нагадаємо, у листопаді Юрій Андрухович обіцяє презентувати свою нову книгу "Лексикон інтимних міст".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко дав гроші на концерти Андруховича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі