пʼятниця, 27 листопада 2020 19:50

Залучення Нафтогазу до розробки шельфу Чорного моря стало необхідним кроком - експерт

Залучення Нафтогазу до розробки шельфу Чорного моря стало необхідним кроком - експерт
Фото: Facebook

Привлечение Нафтогаза к разработке шельфа Черного моря стало необходимым шагом - эксперт

В умовах кризи залучення Нафтогазу до розвідки шельфу Чорного моря - необхідний крок. Він дозволить підготуватися до етапу залучення інвесторів до стадії розробки шельфу, коли постковідний інвестклімат стане м'якше.

Таку думку висловила екс-нардеп Світлана Заліщук, коментуючи рішення Кабміну про надання доступу НАК "Нафтогаз України" до розробки морських покладів вуглеводнів.

"Криза в енергетиці носить глобальний характер. Звітність більшості світових енергокомпаній показує збитки. Shell, BP, Exxon - зупиняють проекти з буріння. На тлі цього Україні особливо важливо думати на крок вперед і шукати можливість хеджувати поточні ризики", - зазначила Заліщук.

На її думку, вихід канадської компанії Vermilion з українських проектів з видобутку газу також став реакцією на глобальну економічну ситуацію, викликану пандемією Covid-19.

Кабінет міністрів надав НАК "Нафтогаз України" право на розвідку і видобуток нафти і газу на шельфі Чорного моря без проведення аукціону.
Згідно з різними оцінками, прогнозні і перспективні ресурси шельфу Чорного моря становлять близько 1-2 трлн. куб. м газу і більше 1 трлн тонн нафти з газовим конденсатом, що може забезпечити Україну додаткової видобутком 10 млрд куб м природного газу на рік.

Глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, назвавши рішення уряду "стартом одній з найбільш амбітних історій", зі свого боку зазначив, що НАК готова почати сейсмічні дослідження вже через кілька місяців після отримання ліцензії і інвестувати в це як власні кошти, так і залучати іноземних інвесторів.

Зараз ви читаєте новину «Залучення Нафтогазу до розробки шельфу Чорного моря стало необхідним кроком - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі