понеділок, 11 лютого 2019 14:36

Захмарні цифри: скільки кияни платять за комуналку

Захмарні цифри: скільки кияни платять за комуналку
Тарифи зросли через підвищення ціни на природний газ для населення, тарифів на електроенергію, холодну воду, яка використовується для виробництва послуг. Фото: ua.112.ua

Киян шокували комунальні платіжки за січень. Рахунки у середньому зросли на 500 грн.

"У нас невелика двокімнатна квартира площею трохи більше 50 "квадратів". За листопад за опалення нарахували 1396 гривень. За грудень було вже 1712 гривень. У Центрі комунального сервісу мені пояснили, що в перший місяць зими було холодніше, тому і сума вище. В новій квитанції за січень нарахували ще на 500 гривень більше. Це 2275 гривень. Майже на таку ж суму потягнула вся комуналка в попередньому місяці. Зараз більше трьох тисяч гривень не рахуючи оплати за газ і світло", - пояснює киянка Ольга Приходько, пише Сегодня.

За її словами, майже на 70 грн більше потрібно заплатити за гарячу воду. За 4 куб. у грудні віддали 322 грн. У січні за них нарахували 391 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали цифру боргу за комуналку

"За тепло прийшов рахунок на 525 гривень замість 344. Це з урахуванням субсидії, без допомоги вартість тепла за січень - 2115 гривень, а було 1651 гривень", - говорить киянка Марія Семенова.

"Тарифи зросли через підвищення ціни на природний газ для населення, тарифів на електроенергію, холодну воду, яка використовується для виробництва послуг. А також коригування посадових окладів з урахуванням підвищення мінімалки", - заявили у КП "Київтеплоенерго".

З 1 січня на 22% подорожчали тепло і гаряча вода. Тариф на централізоване опалення для будинків з лічильниками склав 1654,41 грн за 1 Гкал. Було 1354,78 грн. На гаряче водопостачання при наявності лічильника і рушникосушки зріс до 97,89 грн за куб. м. Раніше було 80,59 грн.

Зараз ви читаєте новину «Захмарні цифри: скільки кияни платять за комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі