пʼятниця, 18 червня 2021 11:37

Загрожує опустелювання: Україна переходить у зону погодних катаклізмів

Загрожує опустелювання: Україна переходить у зону погодних катаклізмів
Для України боротьба з деградацією земель є одним із пріоритетних напрямків державної екологічної політики. Фото: pixabay.com

Розорювання українських земель становить понад 54% території країни, що є одним із найвищих у світі.

Це призводить до значного розвитку деградаційних процесів, повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. 13 млн га сільськогосподарських угідь зазнають згубного впливу водної ерозії. Понад 6 млн га земель систематично піддаються вітровій ерозії, а до 20 млн га охоплені пиловими бурями.

"Через кліматичні зміни Україна переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. Уже в найближчі 30-40 років країні загрожує опустелювання великих територій", - йдеться у повідомленні.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський наголошує, що боротьба з деградацією земель є одним із пріоритетних напрямків державної екологічної політики.

"Для цього затвердили національний план дій до 2025 року та створили координаційну раду з питань боротьби з опустелюванням", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми стоїмо на краю прірви - генсек ООН про глобальне потепління

На тлі кліматичної кризи, Земля затримує майже вдвічі більше тепла, ніж 16 років тому. Енергетичний дисбаланс планети подвоївся з 2005-го по 2019 рік, таке зростання назвали безпрецедентним. NASA зробило шокуючі прогнози зміни клімату.

Зараз ви читаєте новину «Загрожує опустелювання: Україна переходить у зону погодних катаклізмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі