четвер, 18 липня 2013 12:43

Закордонний паспорт за 1,5 тисячі роблять упродовж 5 днів

Закордонний паспорт за 1,5 тисячі роблять упродовж 5 днів
Закордонний паспорт за день зараз майже не роблять. Фото: tsn.ua

На поштову скриньку отримую повідомлення "Хочеш за кордон, а у тебе нема паспорта? Подарували путівку, а ти не встигаєш оформити документи? Пропонують гарячий тур, а ти досі без паспорта? Не зволікай. Закордонний паспорт можна отримати за день. Не віриш? А ми тобі це доведемо".

Телефоную за вказаним у листі номером. Там цікавляться, чи маю я київську приписку і як швидко хочу отримати паспорт.

"За день зараз не вийде, - пояснює менеджер фірми, яка допомагає швидко оформити документи. - Ви, мабуть чули, які зараз проблеми з друком паспортів? Право на друк документів забрали у компанії ЄДАПС і передали державному поліграфкомбінату "Україна". Люди, які здали на документи ще у травні, досі не можуть отримати паспорт на руки. Цього літа багатьом через це доведеться відмовитися від відпустки".

Пропонують зробити закордонний паспорт за 5 робочих днів і 1,5 тис. грн.

"Раніше ми могли видати документ на руки і за 1-2 дні, але тепер боїмося вас підставити, - пояснюють у фірмі. - Зробити закордонний паспорт можна терміново і не терміново, це впливає на вартість документа. Якщо у людини серйозні справи за кордоном чи важливе відрядження, яке не можна пропустити, то вона готова заплатити 3 тисячі гривень за день. Той, хто готовий чекати два робочі дні, платить на 200 гривень дешевше. У 2,2 тисячі гривень обійдеться паспорт, який отримаєте на руки через три робочі дні".

У 900 гривень обійдеться закордонний паспорт, який зроблять за 3 тижні. Кажуть, таких замовлень найбільше.

"Все оформляємо правильно. Для того, щоб замовити у нас закордонний паспорт, треба український паспорт, ідентифікаційний код і старий закордонний паспорт, якщо є. У чоловіків до 25 років просимо принести ще довідку з військкомату", - каже менеджер.

Зараз ви читаєте новину «Закордонний паспорт за 1,5 тисячі роблять упродовж 5 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі