вівторок, 02 липня 2013 14:18

Проблеми із видачею закордонних паспортів зникнуть вже із наступного тижня - ДМС

Проблеми із видачею закордонних паспортів зникнуть вже із наступного тижня - ДМС
Біометричні паспорти в Україні, можливо, видаватимуться у кінці 2013 року. Фото: luchesk.com.ua

У Державній міграційній службі України обіцяють, що вже наступного тижня українці зможуть отримувати закордонні паспорти у штатному режимі і ситуація з видачею документів стабілізується.

Як розповів у вівторок на брифінгу в Києві керівник Державної міграційної служби Микола Ковальчук, процедура оформлення документів поліграфкомбінатом "Україна" триватиме близько тижня, після чого поліграфкомбінат у повному обсязі вироблятиме бланки паспортів.

"Вже з 8 липня, як тільки буде підписано контракт із виробником, відвантаження бланків паспортів відбуватиметься у штатному режимі", - сказав Ковальчук.

За його словами, уже 8-9 липня ті люди, які стоять першими у черзі, почнуть отримувати закордонні паспорти. Глава Держміграційної служби уточнив, що наразі подано до 100 тис. заявок від українців на отримання закордонних паспортів. Саме така кількість людей перебуває у черзі отримання документів на виїзд із України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міграційна служба повідомила про можливі затримки видачі закордонних паспортів

Ковальчук повідомив, що у тих, хто замовляв оформлення закордонних паспортів у прискореному режимі (за 10 днів), термін заявки минув, а ті українці, які подавали документи на оформлення паспорта протягом 30 днів, отримають закордонні паспорти вчасно.

Глава Державної міграційної служби також допускає, що біометричні паспорти в Україні, можливо, будуть видаватися в кінці 2013 року в рамках пілотного проекту.

"Якщо будуть виділятися необхідні кошти, то є перспектива, що вони будуть, можливо, в кінці цього року. Можливо, буде введений пілотний проект у Києві наступного року. Все залежатиме від фінансування", - сказав він.

За інформацією Ковальчука, для виробництва біометричних паспортів необхідно відповідне обладнання.

Нагадаємо, 26 червня Міграційна служба провела тендер на закупівлю бланків закордонних паспортів в одного учасника - ДП Поліграфкомбінат "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Проблеми із видачею закордонних паспортів зникнуть вже із наступного тижня - ДМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі