середа, 26 травня 2021 14:37

Заборонили стягувати плату за зміну постачальника газу

Газовим компаніям заборонили брати зі споживачів плату за зміну постачальника газу. Це рішення 26 травня ухвалила Національна комісія, що здійснює держрегулювання в галузях енергетики й комунальних послуг.

Автор: Олена Луценко
  Постачальник має право вирішувати, чи приймати назад в обслуговування споживача, який пішов до іншої компанії
Постачальник має право вирішувати, чи приймати назад в обслуговування споживача, який пішов до іншої компанії

Кожен споживач має право обирати постачальника на свій розсуд. Компанії-постачальники не мають права вимагати компенсацію у зв'язку зі зміною постачальника.

Чинний постачальник не має права встановлювати умови для припинення договору постачання, які обмежують право споживача на зміну постачальника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вітчизняного газу на повне закриття потреб населення не вистачає" - почали діяти річні тарифи

Регулятор дозволив газопостачальним компаніям самостійно ухвалювати рішення про те, чи дозволити споживачеві знову повернутися на річний контракт після переходу на місячну ціну. Постачальник має право вирішувати, чи приймати назад в обслуговування споживача, який пішов до іншої компанії.

Усіх споживачів газу з 1 травня автоматично перевели на річний тариф. Газопостачальні компанії прописали фіксовану вартість палива на наступні 12 місяців. Користувачі можуть подати заяву й перейти на місячний, сезонний або квартальний план. Ціна для них змінюватиметься після його закінчення.

Найнижчу річну вартість запропонувала державна компанія "Еводатрейд КП Луцькводоканал" — 7,88 грн за кубометр.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили стягувати плату за зміну постачальника газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі