пʼятниця, 29 березня 2013 23:27

Заборгованість "Аеросвіту" по заробітній платі складає понад 84 млн грн

Заборгованість "Аеросвіту" по заробітній платі складає понад 84 млн грн
Фото: economics.lb.ua

Борги із виплати заробітної плати працівникам авіакомпанії "Аеросвіт", за останніми даними, становлять більше 84 мільйонів гривень.

Про це повідомив кореспондентові УКРІНФОРМу заступник голови Державної інспекції з питань праці Василь Іванчак.

"Це підприємство ("Аеросвіт" - ред.) у всіх на слуху. Лише в нинішньому році ми здійснили на ньому три перевірки. Якщо порахувати за січень-лютий-березень, то наш інспектор практично постійно перебував у цій компанії. На 15 березня фактична заборгованість із заробітної плати там становила 84,4 млн грн", - зазначив Іванчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна "імпортує" в Швецію історичну культуру — шведський посол

При цьому він наголосив, що сума боргів у 52 млн грн, яка останнім часом нерідко фігурує у ЗМІ, відповідала дійсності ще станом на початок нинішнього року. Тим часом, додав Іванчак, на рахунки "Аеросвіту" із грудня минулого року до лютого 2013 року надійшло 980 млн грн:

"А використано на заробітну плату лише 48 млн. Фактично підприємство не розрахувалося із людьми за чотири місяці їхньої праці. Адміністрація подала заявку у Державний центр зайнятості більш ніж на 2 тисячі працівників і звільнено на початок березня вже 709 працівників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція майже зібрала підписи для позачергової сесії Київради - УДАР

Ситуацію на "Аеросвіті" Іванчак характеризує як дуже складну, але не безнадійну.

"Зараз там в черговий раз змінилося керівництво, але ми сподіваємося, що буде розроблений графік повернення боргів і ми вже з понеділка почнемо його контролювати", - зазначив заступник голови Держпраці, зауваживши, що всі необхідні матеріали державні інспектори вже передали до Генеральної прокуратури.

"Ми все ж таки сподіваємося, що ця компанія розрахується з людьми, оскільки заборгованість є надто великою. Ця сума дуже сильно вдарила по загальній заборгованості із зарплат у країні. Якщо донедавна зарплатні борги не перевищували одного мільярда гривень, то зараз вже - 1,1 млрд грн. І кошти "Аеросвіту" відіграли тут чималу роль", - пояснив Іванчак.

Зараз ви читаєте новину «Заборгованість "Аеросвіту" по заробітній платі складає понад 84 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі