субота, 11 червня 2016 12:21

За холодну воду доведеться платити на 15% більше

За холодну воду доведеться платити на 15% більше

Середнє зростання тарифів по Україні на водопостачання (холодну воду) може скласти 15%.

Таку заяву зробив Дмитро Соломка, заступник директора Департаменту з регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг, повідомляє УНІАН.

За новими тарифами київській сім'ї з трьох осіб доведеться платити за холодну воду приблизно 130 - 150 гривень за місяць.

Представник НКРЕКП підкреслив, що головними причинами зростання тарифів на холодну воду є зростання тарифів на електроенергію, а також зниження обсягів споживання.

"Більшою мірою зростання обумовлюється зміною ціни на електроенергію, проте сильний вплив чинить і зміна обсягів споживання, що значно впали протягом останнього року", - зазначив Соломка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді назвали коректними підвищені тарифи на комуналку

Він також додав, що ставки тарифів затверджуються НКРЕКП за пропозиціями, які надходять від ліцензіатів комісії – регіональних водоканалів. Тому перегляд тарифу йде планомірно, нічого зайвого не допускається.

Нагадаємо, раніше НКРЕКП прийняла постанову, якою передбачається поетапне підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Зараз ви читаєте новину «За холодну воду доведеться платити на 15% більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі