середа, 24 лютого 2021 11:32

За ціну "одинички" в Києві можна придбати трикімнатну квартиру в Одесі - інфографіка

Середня вартість однокімнатної квартири на українському вторинному ринку житла тримається на рівні $25-55 тис. Найдорожчі - у Києві, найдешевші з великих міст - у Харкові.

Такі дані дослідження ринку нерухомості наводять аналітики онлайн-сервісу OLX.

Автор: desn.kyivcity.gov.ua
  Ціни на квартири в Києві зросли на 5%
Ціни на квартири в Києві зросли на 5%

Згідно з дослідженнями OLX, ціни на квартири в україні протягом останнього року зросли на 5%. Разом з цінами зростала й пропозиція - наприкінці року оголошень про продаж додалося на 31%. Водночас охочих продати трикімнатні квартири побільшало на 3%.

Аналітики порівняли ціни в містах-мільйониках. Так, у Дніпрі середня ціна за квартиру з однією кімнатою - $26,6 тис., з двома - $35,5 тис, з трьома - $45,7 тис.

Автор: blog.olx.ua
  Вартість квартир на сторинному ринку житла в українських містах-мільйонниках
Вартість квартир на сторинному ринку житла в українських містах-мільйонниках

У Львові однокімнатну можна купити за $38,7 тис. З 2 та 3 кімнатами, відповідно, за $51,8 та $63,3 тис. Одеські квартири продають за такими цінами: "одиничка" - $32,7 тис., "двійка" – $46,4 тис., "трійка" - $59,4 тис. У Харкові за однокімнатну просять – $25,4 тис. двокімнатну - $38,9 тис., а трикімнатна обійдеться в $52,9 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не купити житло з боргами за комуналку

Натомість у столиці за таку ціну можна купити лише однокімнатне житло. Та й то не в кожному районі. Протягом 2020 року вартість покупки житла на вторинному ринку в Києві зросла на 5% - до середньої ціни понад $54,6 тис. за однокімнатну квартиру.

Автор: blog.olx.ua
  Скільки коштує купити квартиру в Києві
Скільки коштує купити квартиру в Києві

Найдешевше обійдеться квартира у Деснянському районі, у середньому $36,2 тис., у Святошинському - до $40 тис., на 3-му місці за вартістю опинився Солом'янський район - $44 тис. 2020 року у згаданих районах можна було придбати 3 квартири за ціною однокімнатної на Печерську. Тут квартири коштують у середньому $117,3 тис. Далі йдуть однокімнатні квартири Голосіївського та Шевченківського районів – близько $61,8 тис.

Попри ціни, у цих районах продавці та рієлтори виставляють найбільше об'єктів на продаж. Найменше ж оголошень у найбюджетнішому Деснянському районі.

Українка Юлія, яка живе в місті Амстелвейн, розповіла, як купити житло в Нідерландах. Пошуками житла родина займалася кілька років, окрім того, що його беруть в кредит, є кілька цікавих речей, про які не всі знають.

Наприклад, ціна, яка виставлена на сайті, не є остаточною. Перед тим, як купити дім, потрібно пройти аукціон.

Цікаво й те, що кожне житло має свою енергетичну категорію. Без неї ви не можете виставити житло на продаж. Енергетичний лейбл вказує, наскільки енергоефективним є будинок.

Зараз ви читаєте новину «За ціну "одинички" в Києві можна придбати трикімнатну квартиру в Одесі - інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі