пʼятниця, 03 квітня 2020 00:32

З України на три місяці заборонили вивозити гречку

З України на три місяці заборонили вивозити гречку
Заборонили вивозити гречку. Фото: Сегодня

До 1 липня 2020 року в Україні буде діяти заборона на експорт гречки.

"Постановою вводиться тимчасовий - до 1 липня 2020 року - режим ліцензування і квотування експорту гречки і зерна гречки лущеного (без плодової оболонки)", - повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Відповідну постанову "Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 №1109" уряд прийняв 2 квітня на позачерговому засіданні.

Заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку. У Мінекономіки повідомили, що свої кордони для експорту гречки тимчасово закрили Білорусь, Росія і Казахстан. При цьому за даними відомства, зараз ситуація з гречкою на українському ринку є стабільною.

Крім цього, міністерство закликає українську аграрні підприємства збільшувати посівні площі під гречку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни піднімають усі — від торговельних мереж до невеликих базарів

З початку березня в деяких регіонах гречка подорожчала на 50%, цукор - на 16%, свідчать дані Антимонопольного комітету. Картопля в ціні виросла на 60%, удвічі подорожчали морква і цибуля.

Зараз ви читаєте новину «З України на три місяці заборонили вивозити гречку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі