середа, 16 вересня 2020 12:42

Взяти мікрокредит: Рада змінила суму штрафів за заборгованість

Взяти мікрокредит: Рада змінила суму штрафів за заборгованість
Обмеження сукупної суми платежів підтримали у Верховній Раді. Фото: unsplash

Якщо позичальник не виконує обов'язки по виплатах за мікрокредит, максимальна сума платежів зі штрафами та відсотками дорівнюватиме подвійній сумі кредиту.

Обмеження сукупної суми платежів підтримали у Верховній Раді. За прийняття відповідного законопроєкту проголосували 310 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою, максимальна сума стягнення з боржника за кредитом, що не перевищує розмір однієї мінімальної зарплати, обмежується подвійною сумою взятого кредиту, незалежно від домовленостей сторін, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредит на квартиру: брати чи не брати

Крім того, новий закон передбачатиме обов'язкову згоду позичальника на передачу інформації в бюро кредитних історій для укладення кредитного договору.

Компанія Google оголосила про рішення заборонити рекламу мікрокредитів, які потрібно погасити протягом 60 днів з моменту видачі. За дослідженнями компанії, такі кредити часто викликають труднощі з погашенням.

Зараз ви читаєте новину «Взяти мікрокредит: Рада змінила суму штрафів за заборгованість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі