неділя, 01 липня 2012 12:08

Вуличні музиканти та продавці магнітів заробляють по 300 грн на день

Вуличні музиканти та продавці магнітів заробляють по 300 грн на день
ФОТО sport-express.ua

Павло Сердюченко, 24 роки, стоїть у фан-зоні за 200 метрів від сцени. Робить магніти й брелоки з фотографіями. Працює фотографом, має свою студію.

"Коштує 30 гривень, а друге фото в подаруночок такого ж формату. Друкується тут же за 2 хвилини, - показує Павло на червоний чемодан, в якому стоїть невеликий фотопринтер. Прилад коштує 200 доларів. - Усе придбав для того, щоб працювати у туристичних містах. Вийшов на майдан вдруге, перший раз вибрався на День міста. Стати в будній день в центрі Києва — взагалі немає шансів заробити. Українці в основному торгуються, щоб ціну збити, туристи — ні.

За день вдається продати до 10 сувенірів й заробити 300 гривень.

"Коли туристів багато, то добре, купують. Це для приїжджих більше, бо киянам то нецікаво, - каже хлопець. - Щоб стояти тут, домовлявся з організаторами, все офіційно — інакше не можна. Плачу 50 % від виручки. Не стою під час матчів — дуже багато людей, навіть місця немає. Краще не ризикувати, тому вже о 19.00 йду. Тут багато людей збирається, ніхто нічого не бачить — ні сувенірів, ні магнітів, ні пива.

За 100 метрів від фан-зони музичний гурт "Ніагара" розкладає інструменти.

"Коли воно уже кінчиться це Євро! - сердито каже хлопець у джинсових шортах і сірій футболці. - Раніше грали біля виходу з метро Хрещатик, там було набагато зручніше, людям було зручніше сидіти слухати, а це нагнали. Це наш основний заробіток, з Євро зменшився в 1,5 рази".

Зараз заробляють від 300 до 800 гривень.

"Місце невиграшне, люди не виграшні. Їм тут не до музики. Туристи приходять слухати, вони дуже цікаві: грошей принципово не кидають. Наші громадяни дякують музикантам із більшою охотою".

Зараз ви читаєте новину «Вуличні музиканти та продавці магнітів заробляють по 300 грн на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі