четвер, 21 травня 2020 09:25

Втрати величезні: продавці пояснили, чому дорожчає одяг

Втрати величезні: продавці пояснили, чому дорожчає одяг
Більшість продавців нарікають на те, що через відсутність транспорту на ринках немає покупців pixabay.com

Уже тиждень як в Україні запрацювали промислові ринки. Більшість покупців помітили, що ціни на одяг та взуття почали зростати.

"Остання закупка товару з Туреччини проводилась у березні. Звісно, то не були літні речі. Це весняні куртки, костюми, чоловічі штани і светри. Я витратив на закупку майже 5 тисяч доларів. І цей товар виявився нікому непотрібним. Втрати величезні. Із минулорічних залишків дістаємо літні речі, але мені знову потрібен новий товар. Я змушений брати кредит під 17% річних, щоб оновити товар. Інакше люди до мене не прийдуть", - каже підприємець із Одеси Віктор Раков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не треба перевозити пільговиків - експерт про запуск транспорту

Більшість продавців нарікають на те, що через відсутність транспорту на ринках немає покупців. Тому вони й далі мають збитки.

"Ціну на одяг доведеться підняти. За тиждень роботи маємо близько 6 тисяч виторгу. Це мізер. Раніше такі гроші отримували за день. Одяг подорожчає на чверть. Тим, хто торгує взуттям легше. У них не так відчутна сезонність. У торгових центрах мої знайомі підняли вартість наполовину. Інакше не виживуть. До того ж змінилися потреби покупців. Якщо раніше шукали щось не таке, як у всіх, то зараз шукають виключно практичні і зручні речі", - говорить власник торгової точки у Києві Олексій Власенко.

В Україні розмір прожиткового мінімуму планують підвищити до рівня мінімальної заробітної плати - 4723 грн. Крім того, пропонують дохід, з якого не потрібно платити податки, підняти до рівня нового прожиткового мінімуму, йдеться в законопроєкті, який зареєструвала нардеп від "Слуги народу", голова комітету соціальної політики та ветеранів Верховної Ради Галина Третьякова.

Зараз ви читаєте новину «Втрати величезні: продавці пояснили, чому дорожчає одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі