четвер, 01 серпня 2024 15:25

Вперше запустили тендер на закупівлю українських дронів

Вперше запустили тендер на закупівлю українських дронів
Запустили тендер на FPV-дрони. Фото: pixabay.com

Вперше оголосили тендер на закупівлю українських безпілотників через Prozorro.

Держава вперше оголосила тендер на закупівлю FPV-дронів з машинним зором для донаведення на ціль, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Від постанови уряду до перших тендерів - менше ніж місяць", - йдеться в повідомленні.

Машинний зір - це коли пілот ідентифікує ціль, наводить на нього безпілотник й атака відбувається навіть за відсутності сигналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна наздогнала РФ за виробництвом дронів-камікадзе

"Торги пройдуть через закритий модуль Prozorro. Всю чутливу інформацію, звісно, приховано. Виробники, подавайте свої дрони на торги й підсилюйте захисників своїми розробками", - вказав Федоров.

Він сказав, що завдяки конкуренції держава зможе за максимально вигідною ціною купувати дрони, а для українських виробників це можливість збільшити свої прибутки та масштабуватися.

Німецька компанія з виробництва дронів Quantum-Systems GmbH відкрила в Україні ще одне підприємство. Це вже другий завод цієї компанії. Планується, що до кінця року на ньому будуть працювати 100 осіб. Завдяки новому підприємству виробничі потужності компанії зростуть до 1 тис БПЛА на рік.

Зараз ви читаєте новину «Вперше запустили тендер на закупівлю українських дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі