середа, 06 листопада 2013 09:10

Влада вирішила послухатися МВФ і не знижувати податки

Влада вирішила послухатися МВФ і не знижувати податки
Проект держбюджету-2014 буде будуватися з урахуванням відстрочки зниження ставок ПДВ і податку на прибуток. Фото: nabu.com.ua

Міністерство фінансів розробляє проект державного бюджету на 2014 року і розглядає можливість відстрочки зниження ставок податку на додану вартість (ПДВ) і податку на прибуток підприємств.

Про це повідомив журналістам міністр фінансів Юлій Колобов.

За його словами, проект держбюджету після узгодження макроекономічних показників Міжнародним валютним фондом (МВФ) може бути представлений вже протягом найближчих двох тижнів - до 20 листопада.

"Ми підтримуємо цю норму (відстрочення зниження ставок ПДВ і податку на прибуток), тому що, якщо чисто математично, то це зменшення податкових платежів приблизно на 25 мільярдів", - повідомив міністр, не уточнивши, в якій валюті показник.

Разом з тим, він спростував інформацію про те, що в перехідних положеннях проекту держбюджету-2014 Мінфін вже заклав можливість відстрочки зазначених вище ставок податків.

Нагадаємо, МВФ рекомендував Україні відкласти зниження ставок ПДВ і податку на прибуток підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Влада вирішила послухатися МВФ і не знижувати податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі