субота, 16 квітня 2011 19:56

Влада "торпедуватиме" злиття "Нафтогазу" та "Газпрому" - експерт

Влада "торпедуватиме" злиття "Нафтогазу" та "Газпрому" - експерт

Об'єднання НАК "Нафтогаз Україна" та ВАТ "Газпром" малоймовірне.

Таку думку висловив головний редактор журналу "Експерт Україна" Андрій Блінов у ефірі Першого ділового каналу.

"Об'єднання НАКу і "Газпрому" настільки не вигідне українській стороні, що вона буде максимально торпедувати будь-які домовленості, фактично робити все, аби їх не досягти", — припустив він.

Крім того, за словами Блінова, приєднання України до Митного союзу — це не тільки політичний та економічний вибір, а й суспільний.

"В значній мірі це вибір власної цивілізації, власної орієнтації, можливо, на дуже багато десятирічь. Якщо це робити, то, власне, перед Російською Федерацією як головним учасником Митного союзу треба ставити дуже багато питань. Це питання про керівний національний орган, про суд в рамках Митного союзу і яка буде частка України в цьому союзі. Відповідно до ВВП Росія буде приймати всі рішенні", — сказав він.

На переконання Блінова, в україно-російських відносинах є дуже багато невирішених питань.

"... кордон в Керчінській протоці, що робити з природніми запасами шельфу, не застосування жодних обмежень на цукор, на автомобілі, на трубі і так далі. Якщо Росія дасть нам гарантії на ці питання і гарантії на великий обсяг завантаженя газотранспортної мережі, можливо, Україна буде рухатися в напрямку Митного союзу. Для Росії це певна геополітична здача своїх інтересів", — зауважив експерт.


Зараз ви читаєте новину «Влада "торпедуватиме" злиття "Нафтогазу" та "Газпрому" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі