четвер, 26 вересня 2013 10:24

Влада придумала, як зменшити показники офіційного безробіття

Влада придумала, як зменшити показники офіційного безробіття
Термін перебування безробітних на обліку можуть скоротити. Фото: 4bloka.com

Термін перебування на обліку безробітних в Україні можуть скоротити з шести до чотирьох місяців, що є середньоєвропейським рівнем.

Про це повідомила глава Державної служби зайнятості Марина Лазебна, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Без діла не залишать".

Вона зазначила, що в регіонах поступово наближаються до цього показника.

Зараз немає обмежень щодо терміну перебування на обліку. Статус безробітного надається з першого дня реєстрації.

Але при дворазовій відмові від запропонованої підходящої роботи непрацевлаштований знімається з обліку. Крім того, допомога по безробіттю не може виплачуватися довше 360 календарних днів протягом двох років, але тільки перші 90 днів безробітні отримують 100% від нарахованої суми. Після цього щомісячні виплати скорочуються на 20-30%.

У Держслужбі зайнятості зазначили, що середня тривалість перебування на обліку скоротилася за останній рік на 16 днів - до 151 дня (п'ять місяців).

Кількість вакансій у базі даних служби зайнятості на 1 вересня була майже в п'ять разів меншою (88,6 тис.), ніж офіційно зареєстрованих безробітних.

Зараз ви читаєте новину «Влада придумала, як зменшити показники офіційного безробіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі