середа, 25 вересня 2013 13:16

Держслужба зайнятості пообіцяла контролювати ріст безробіття в Україні

Держслужба зайнятості пообіцяла контролювати ріст безробіття в Україні
Фото: p-p.com.ua

Державна служба зайнятості готується до збільшення кількості безробітних в Україні з підписанням Договору про асоціацію між Україною та ЄС. Про це на брифінгу заявила голова держслужби зайнятості Марина Лазебна.

"Ми готуємось до всього. Ознайомлюємось із досвідом інших європейських країн. Уже зараз плануємо, які будемо робити першочергові кроки. Стимулюватимемо роботодавців до створення робочих місць. Шляхом виплати компенсацій у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також підтримуватимемо малий та середній бізнес. Допомагатимемо консультаціями його створювати. А також надаватимемо суб'єктам малого підприємництва, які створюватимуть нові робочі місця та працевлаштовуватимуть безробітних, протягом року щомісячну компенсацію у розмірі єдиного внеску", - зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російське ТБ невтомно крутить жахи про Україну: Повний крах і неминуча загибель

Щодо сьогоднішньої ситуації, Лазебна зазначила, що найповільніше українцям шукають роботу у Кіровограді та Севастополі, а повинно бути не більше 2 місяців. З її слів — протягом січня-серпня цього року понад 550 тисяч осіб отримали роботу. Найдовший термін, протягом якого людині шукали роботу - півроку.

Нагадаємо, Росія вже не вперше лякає Україну ростом кількості безробітних через асоціацію з ЄС - зокрема у телепередачі Дмитра Кисельова, у сюжеті "Неомазепизм".

 

 

Зараз ви читаєте новину «Держслужба зайнятості пообіцяла контролювати ріст безробіття в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі