понеділок, 21 січня 2013 09:37

Влада придумала, як щорічно підвищувати розмір мит

Влада придумала, як щорічно підвищувати розмір мит
Фото: yak-prosto.com

Зараз ставки держмита прив'язані до неоподатковуваного мінімуму (ПМ) - 17 грн. Однак тепер чиновники хочуть, щоб їх розмір залежав від мінімальної зарплати (МЗ; нині - 1147 грн).

У зв'язку з індексацією МОЗ це дозволить щорічно підвищувати розміри мит, пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Мита поміняють прив'язаність".

У перший рік дії закону розміри платежів зміняться незначно.

Наприклад, держмито за завірення договору відчуження нерухомості, як і раніше, становитиме 1% від суми договору, але якщо зараз граничний мінімум становить 1 НМ (17 грн), то стане - 1,5% МЗ (17,21 грн). Мито за реєстрацію шлюбу або місця проживання становитиме 0,09% МЗ (91 коп.) замість 0,05 НМ (85 коп.).

За видачу паспорта при його заміні або в інших випадках (крадіжка, втрата) необхідно буде заплатити 3,44 грн і 17,2 грн (зараз - 34 грн). Мито за видачу закордонного паспорта виявиться всього на 2 грн вищим, ніж нинішня плата державі (вводиться 15% від МОЗ замість 10 НМ).

При цьому до загального фонду держбюджету включать плату за п'ять типів мит, зокрема за придбання вексельних бланків, дії з паспортами, видачу патентів та свідоцтв на об'єкти інтелектуальної власності.

Міністерство фінансів також запропонувало включити до Податкового кодексу держмито і збір на соціально-економічну компенсацію ризиків населення, що проживає на території зони спостереження (територія, на якій можливий радіаційний вплив від ядерної установки). Зараз порядок їх сплати регулюється декретом Кабінету міністрів "Про держмито" і законом "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Влада придумала, як щорічно підвищувати розмір мит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі