четвер, 25 жовтня 2012 15:50

"Регіонал" запропонував збільшити мито за реєстрацію прав на нерухомість

"Регіонал" запропонував збільшити мито за реєстрацію прав на нерухомість
Автор документа - народний депутат від Партії регіонів Віталій Хомутиннік. Фото: sannews.com.ua

В Україні може бути запроваджене державне мито за держреєстрацію права власності на нерухоме майно в розмірі 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідний законопроект про внесення змін до Декрету Кабінету міністрів України "Про державне мито" щодо ставок за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно" опублікований на сайті Верховної Ради.

Автор документа, народний депутат від Партії регіонів Віталій Хомутиннік у пояснювальній записці зазначив, що законопроект підготовлено з метою забезпечення нормативно-правового регулювання справляння та визначення ставок державного мита за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Запропонованим проектом передбачається:

- запровадити справляння та установити ставки державного мита за проведення державної реєстрації: права власності на нерухоме майно - 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян; іншого речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно - 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- передбачити, що державне мито, яке справляється, за перелічені вище дії, зараховується до державного бюджету України.

- передбачити, що запропоновані у проекті зміни до Декрету Кабінету міністрів України "Про державне мито" наберуть чинності з 1 січня 2013 року - моменту, з якого державна реєстрація речових прав буде здійснюватися в порядку, визначеному законом.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" запропонував збільшити мито за реєстрацію прав на нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі