вівторок, 24 грудня 2013 12:45

Влада "одним ударом" позичить у РФ більше, ніж за найтяжчі роки кризи - експерт

Влада "одним ударом" позичить у РФ більше, ніж за найтяжчі роки кризи - експерт
Ігор Уманський - про російські гроші для України. Фото: radiosvoboda.org

Протягом кризових років державний борг України виріс на меншу суму, ніж чинна влада домовилася позичити у Російської Федерації.

Про це заявив колишній виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський у ефірі "Ера-FM".

"Три роки тому Азаров розповідав, що найбільша проблема, яка дісталася йому від "папірєдніків", - це завеликі позики, за які доведеться розраховуватися новій владі. Нагадаю, за два важких кризових роки сукупний державний борг України виріс на 14,5 мільярда доларів. За два роки найбільшої кризи, яка Україна мала за останнє десятиліття. А тут - "одним ударом" 15 мільярдів доларів. І це подається не як величезна проблема української економіки, а як величезне досягнення", - сказав Уманський.

За його словами, за час перебування Миколи Азарова на посаді прем'єр-міністра сукупний державний борг України зріс на $30 млрд.

"За три з половиною роки, поки Микола Янович очолює уряд, без російських грошей державний борг України зріс більше ніж на 30 мільярдів доларів ... Здається, саме ця людина казала, що стабільність досягнута, криза подолана", - наголосив Уманський.

Росія вчора придбала перший транш українських суверенних облігацій на суму в $ 3 млрд. Усього планується їх викупити на $15 млрд під 5% річних.

Зараз ви читаєте новину «Влада "одним ударом" позичить у РФ більше, ніж за найтяжчі роки кризи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі