понеділок, 23 травня 2011 09:40

Виверження вулкану в Ісландії знизило ціни на нафту

Виверження вулкану в Ісландії знизило ціни на нафту

Ціни на нафту еталонних марок WTI і Brent знижуються на ознаках уповільнення економічного зростання в США, які посідають перше місце у світі за обсягами споживання нафти, а також на побоюваннях дефолту в Греції.

Крім того, учасники ринку стурбовані виверженням вулкана в Ісландії, яке може привести до ослаблення попиту на авіапаливо в Європі, повідомляє агентство Bloomberg.

Котирування липневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI в системі електронних торгів Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 8:00 впали на $ 1,47 (1,47%) - до $ 98,63 за барель. У порівнянні з травнем минулого року нафта подорожчала на 42%.

За підсумками торгів у п'ятницю вартість WTI з поставкою в липні підскочила на $ 1,17 (1,18%) - до $ 100,10 за барель.

"Європейська ситуація, у тому числі в Греції, і порівняно слабкі макроекономічні дані з США,а також жорсткість політики на грошово-кредитних ринках змушують людей нервувати. На такому ринку складно відкривати довгі позиції", - вважає трейдер Newedge Кен Хасегава.

Ціна липневого ф'ючерсу на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 23 травня зменшилася на $ 1,12 (1,00%) - до $ 111,27 за барель. У п'ятницю контракт додав $ 0,97 (0,87%) - до $ 112,39 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Виверження вулкану в Ісландії знизило ціни на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі