середа, 27 листопада 2013 16:13

Вінничанин заробляє 5 тисяч, ремонтуючи меблі

Вінничанин 54-річний Олександр Мазур ремонтує та замінює покриття м'яких меблів. Справою почав займатися три роки тому. На місяць заробляє до 5 тис. грн.

"Кілька років тому моїй сестрі треба було відремонтувати диван, такий ще з радянський часів. На новий грошей не мала, а на старому навіть сидіти не було як. Руками працювати вмію, шити можу. Мені дружина й гудзика ніколи не пришивала, сам можу, - каже Олександр. - Тонкощів в ремонті меблів не знав. Розпитав товариша, який працює на меблевому заводі. За першою роботою він мене й консультував. В дивані сестри замінив повністю пружинні блоки, набив паралоном. Боковинки із звичайних дерев'яних зробив широкими й м'якими. Заімнив оббивку на нову. Вийшов диван як новесенький і більш сучасний, а витратили тоді лише близько 500 гривень на необхідні матеріали".

Над реставрацією дивана працює в середньому 5 днів, над кріслом вдвічі менше.

"Не думав, що буду займатися цим далі. До сестри одна за одною приходили сусідки, родичі. Диван всім подобався дуже, просили і їм зробити. Починалося все з найближчого оточення, а потім пішли знайомі, друзі і так далі, - розповідає чоловік. - Меблеву тканину замовники обирають самі, вибір в магазинах дуже великий. Найчастіше беруть пастельний відтінків, коричневу або синього кольорів із золотистими візерунками. За бажанням клієнтів декорую гудзиками або спеціальними шнурками".

Для перетяжки дивана - "книжки" треба близько 5 м тканини.

"На "виїзний" диван - близько восьми метрів. Боковинки роблю різних форм, розширюю за рахунок паралону. Одного разу жінка замовила наповнення для дивану не паралоном , а пухом, бо хотіла натурального матеріалу. На ньому м'якше сидіти, але я не раджу його використовувати, бо він має здатність збиватися. З часом на сидінні утворюються "ями" в одному місці і скупчення пуху в іншому. Ще маю клієнтів, які щороку змінюють оббивку дивану у різних кольорах та візерунках".

Повний ремонт дивану коштує в середньому 700 грн.

"Лише перетяжка - близько трьохсот п'ятдесяти. Крісла на кілька сотень дешевше. Всі необхідні матеріали за рахунок клієнтів, - додає Мазур. - На місяць маю близько десятка замовлень. Іноді доводиться не спати ночами. Працювати прихожу додому або ж люди привозять меблі до мене".

Зараз ви читаєте новину «Вінничанин заробляє 5 тисяч, ремонтуючи меблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі