вівторок, 16 жовтня 2018 16:20

Вилучено чергову партію незаконних сигарет з окупованих територій

Вилучено чергову партію незаконних сигарет з окупованих територій
Співробітники ДФС викрили базу зберігання контрафактних цигарок на понад 3 мільйони гривень. Фото: Рубрика

Відсутність достатнього контролю і координації з боку держорганів стимулює ділків з ОРДЛО насичувати український ринок підробними сигаретами.

На Донеччині співробітники ДФС України зі складу Об'єднаних сил викрили базу зберігання контрафактних цигарок на понад 3 мільйони гривень. Повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил правоохоронців ДФС, СБУ та інших силових відомств.

На виконання розпорядження Командувача об'єднаних сил щодо припинення контрабандного переміщення товарів в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронці з різних силових відомств продовжують збір фактичних даних про протиправну діяльність з метою припинення таких правопорушень.

12 жовтня співробітниками спецпідрозділу податкової міліції ДФС України та Служби безпеки України, які залучені до складу Об'єднаних сил, спільно з прокуратурою Донецької області перекрито канал переміщення тютюнових виробів через лінію розмежування з тимчасово окупованої території України.

В ході проведених слідчо-оперативних заходів, встановлено мешканця Краматорська, який за допомогою мікроавтобусів перевозив поза межами контрольного пункту в'їзду-виїзду цигарки з підробленими марками акцизного податку та реалізовував дану "продукцію"в інших регіонах України.

За результатами проведення спільної операції спецпідрозділу податкової міліції ДФС України, Служби безпеки України та прокуратури Донецької області в орендованому складському приміщенні, яке використовувалося для накопичення тютюнових виробів, правоохоронці виявили 93,3 тисячі пачок контрафактних цигарок на загальну орієнтовну вартість 3,3 мільйони гривень.

За даним фактом розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів".

Виробники бачать основну проблему у відсутності належної координації і взаємодії між різними органами, відповідальними за свої "ділянки" боротьби з нелегальною торгівлею.

Так, у прес-службі ПрАТ "Філіп Морріс Україна" пояснили: "У серпні минулого року ми підтримали Національну стратегію по боротьбі із незаконним обігом тютюнових виробів до 2021 р., прийняту урядом. Одним з основних напрямків реалізації цієї стратегії є посилення відповідальності за порушення в сфері виробництва і обігу тютюнових виробів і зокрема запровадження кримінальної відповідальності за їх контрабанду.

Але прийнявши цю стратегію більш ніж рік тому, уряд досі не затвердив план дій для реалізації цієї стратегії. А без затвердження і належної імплементації такого плану стратегія може залишитися нереалізованою. Тому ми просимо уряд звернути увагу на гостру необхідність прийняття плану дій з реалізації стратегії в найближчий час".

Зараз ви читаєте новину «Вилучено чергову партію незаконних сигарет з окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі