понеділок, 28 вересня 2020 16:18

Викрадення елітних і радянських авто: яка різниця у покаранні

Викрадення елітних і радянських авто: яка різниця у покаранні
Нюанси викрадення авто будуть враховувати суди. Фото: unsplash

У Міністерстві внутрішніх справ вважають справедливим, що за викрадення елітних автомобілів покарання суворіше за це ж правопорушення з радянськими авто.

"До прикладу, для викрадення Lexus потрібні спеціальні навички, дороговартісне обладнання. Цим займаються організовані злочинні угруповання. А "Жигулі" переважно викрадає певний контингент - це молоді люди, незаможні, які, можливо, оступилися вперше. Тому для таких викрадачів покарання в 12 років позбавлення волі не є справедливим", - вважає начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що відтепер саме суди мають враховувати ці нюанси, пише "УНІАН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадати авто стало ризикованіше - юрист про зміну покарання для зловмисників

"Якщо в селі компанія випила та викрала покататися "Жигулі". І якщо йдеться про системний злочинний заробіток мільйонів. Суди мають враховувати це при винесенні вироку. Але ми будемо ретельно дивитися за рішеннями судів, щоб серійні викрадачі дорогих автомобілів отримували суворе покарання", - сказав чиновник.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який посилює відповідальність за викрадення транспортного засобу. За правопорушення каратимуть не штрафом, а обмеженням волі на термін від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Зараз ви читаєте новину «Викрадення елітних і радянських авто: яка різниця у покаранні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі